Borsa Brown - Párban Nápolyban

Vártam, hogy elkezdhessem ezt a könyvet ugyanis nyár elején annyira pozitívan csalódtam az Írónő Isztambulban játszódó könyvében, hogy már-már úgy gondoltam magamra, mint rajongóra. Magamban jó mélyre eltemettem a régebbi rossz emlékeket és tiszta lapot nyitottam.
Sajnos meg kellett állapítanom, hogy a Légy(ott) egy "véletlen" jól sikerült könyve Borsának, mert a Párban Nápolyban volt annyira katasztrofálisan sz@r, mint a többi már olvasott könyve.

Sajnos a borító hiába szép és figyelemfelkeltő, körülbelül az első öt oldal elolvasása után kellett volna az egészet hagynom a fenébe, csak ugye azok a fránya molyos kihívások meg a nagy fokú mazochizmusom.

S P O I L E R

Hol is kezdjem a problémáim felsorolását?
A maffia, mint téma úgy tűnik visszatérő eleme Borsa könyveinek és arra jutottam, hogy továbbra sem ért a egészhez. Olyan szinten elrugaszkodott dolgokat állított és irkált össze-vissza, mind a nápolyi, mind a szicíliai családokról, hogy azoknak egy icipici köze sincsen a valósághoz. Sajnálom, hogy ennyire tudatlanul valaki hozzányúl bizonyos témákhoz és utána hasonlóan tudatlan olvasók ezt sajna meg is eszik.
Lányok, Nők, Asszonyok! Ezek amiket Brown ír a maffiáról VÉLETLEN sem igazak! Kérlek, ha eljuttok Nápolyba és/vagy Szicíliába ne ezekre az ismeretekre támaszkodjatok!

Ha a maffia-problémámon túl lendülök - ami valljuk be igencsak nehéz - jön a következő problémám: Isabella, a főszereplő csitri. Csitri, mert nem tudom nőnek se lánynak nevezni ugyanis pont több esze van ettől még a 9 éves keresztlányomnak is. Iszonyú önző, beképzelt és buta és még sorolhatnám, de elképesztően sz@r főszereplőt kaptunk a személyében, aki - Úristen.. belegondolok csak elkap a szégyenérzet- egy nap után egy idegen pasi ágyában csicsikál a hotelszobája helyett. Meztelenül. Majd meg tudjuk azt is. -Kapaszkodj. -hogy MENSTRUÁL és összevérzi az idegen faszi ágyát, mert MEZTELEN aludt az idegen lakásában, majd - mert ezt lehet fokozni - elmegy a tök idegen faszi BOXERÉBEN dolgozni, úgy, hogy - kapaszkodj még! - zsepiket dugdos fel magának, amit - tudok még fokozni - eszébe se jutna tamponra kicserélni, ha - még nincs vége! - a pasi nem vesz neki tamponokat. Magától.
Igen. Leírni is kínos volt, hát még elolvasni. Borzalom.

A harmadik fő problémám - és ígérem többet nem emelek ki, mert akkor kb. meg kellene itt jelentetnem az egész könyvet - az FBI volt. Vagyis a harmadik problémám szorosan kapcsolódik a másodikhoz. Tehát ilyen a földkerekségen nincs, hogy
1. kezdő ügynököt, 2. külföldre, 3. egyedül, 4. saját unokatestvére ügyében
Ez olyan szinten fantasy elem volt, hogy szívem szerint ráb@ßnám a könyvre a dark fantasy címkét molyon. De nem teszem, mert ilyen szinten nem szeretnék paraszt lenni.

Szerintem ha végig szenvedted a dühtől undortól nem-is-tudom-mitől-csöpögő értékelésemet, akkor leszűröd a véleményemet a könyvről. Molyon kapott fél csillagot a borítóra, meg én magam, hogy végig szenvedtem.

Jesszusom még mindig a fejemet fogom amikor eszembe jutnak az utolsó oldalak. Ez tényleg botrányos.

P.s. Most nézem, hogy a molyon rajta van a könyvön a krimi címke. Minek? Mitől krimi ez? Wtf?